Bugun...


Raylı Sistemler Kümelenmesi Kalifiye İnsan Kaynağı İhtiyacının Karşılanması Projesi
Eskişehir’de, Raylı Sistemler Kümelenmesi Kalifiye İnsan Kaynağı İhtiyacının Karşılanması Projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Raylı Sistemler Kümelenmesi Kalifiye İnsan Kaynağı İhtiyacının Karşılanması Projesi
+ -
Eskişehir’de, Raylı Sistemler Kümelenmesi Kalifiye İnsan Kaynağı İhtiyacının Karşılanması Projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Tülomsaş Genel Müdürlüğü Brifing Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Tülomsaş Genel Müdürü Hayri Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Raylı Sistemler Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Kenan Işık ve sektör temsilcileri katıldı.


Toplantıda, Tülomsaş Genel Müdürü Avcı, Milli Eğitim’de “Raylı Sistemlere Entegre Edilebilecek İnsan Kaynağını Geliştirme” projesi hakkında bir sunum yaptı.


Daha sonra bir konuşma yapan Vali Tuna, Eskişehir sanayisinin geleceği için çok önemli bir konunun görüşüldüğünü söyledi. Bir araya gelerek kararlı olmanın önemine dikkat çeken Vali Tuna, “Bu işte fazla bürokrasiye girmeden, bazı şeyleri zorlayarak ve kendimize uygun çözümleri burada deneyerek, biz, Eskişehir’de örnek bir model oluşturabiliriz diye düşünüyorum. Bunun olacağına canı gönülden inanıyorum. Valilik olarak biz bu projenin hep arkasında olacağız. Sanayiciler olarak yeter ki siz bize destek olun, mesleki eğitim gören öğrencilerimize kapılarınızı açın. Çocuklarımıza bir vasıf kazandırarak, Eskişehir sanayicisinin ihtiyacı olan elemanlar haline getirerek yetiştirelim” dedi.


“Çocuklarımız akademik hayatlarına da tabi ki devam etsin, ama herkes istediği üniversiteyi kazanamıyor” diyen Vali Tuna, “Biz çocuklarımızı nasıl iş sahibi yaparız diye düşünüyoruz. Eskişehir sanayisi günden güne büyüyor, gelişiyor. Meslek okullarından mezun olan çocuklarımızın bir an önce iş sahibi olmalarını istiyoruz. Eskişehir’de Raylı Sistemlere yönelik çok güzel çalışmalar var. Tülomsaş gibi, Anadolu Üniversitesi gibi bu işin uzmanı iki kuruluşumuz var. Raylı Sistemler Kümelenmesinin çok başarılı çalışmaları var. Eskişehir’de sanayi alanında bir duayen olan Sanayi Odası Başkanımız Savaş Özaydemir var. Eskişehir için bizim de kendisinden öğrendiğimiz çok şeyler oldu. Yaptırım noktasında işin en doğrusunu bilen çok kıymetli bir insan” şeklinde konuştu.


Zamanın çok önemli olduğunu aktaran Vali Tuna, toplantıya katılan herkese teşekkür ederek sözlerini bitirdi.




Kaynak: İHA



YORUMLAR

mahmut demirkolllllu
16-09-2015 13:35:00
Raylı sistemlerde kalifiye eleman tamini için yeni icatlare gerek yok.Bu işletmeciliği yapan ülkeler neler /nasıl yapmışlar incelemeye değer.Önce eğitim(mühendislik seviyesinde.uygulamalı kurs/seminerler,yurt içi/dışı gözlem /stajlar,.......ve sınav)önemlidir..Eğitimi yapacak eğiticilerin konusunda uzman olması şarttır.Uzman kişi dmy.ile ilgili beynelmilel dökümanları okumuş uygulamış ve başarılı olmuş kişi olmalı.Dmy.teknolojisini takip etmeli,Siyaseten görevlendirilmemiş olmalı..ilgili okullarda seminer veya sempozyumlarda çağdışı kalmış yöntem/bilgilerle zman harcanmamalı..Yurt içinde raylı sistemlere ömrünü vermiş uzman/teknik kişilerden yararlanmalı.Özellikle demy.emeklilerinden yararlanmak faydalı olacaktır..eğitimde uygulamayı da yapabilecek kişi nazari bilgileri vermelidir..Raylı sistem elemanının çalışma koşulları ,maaşı, huzuru ,görev tanımları ve sorumlulukları iyi değerlendirilmeli..

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI